Foempies® sneakers, de klassieke vintage sneakers met rode zolen

The Saga: Foempies®, een authentieke sneaker

Het verhaal

Het ontwerp van de Foempies® sneakers is één van de allereerste modellen in het sneaker tijdperk. Sinds de jaren 50 gekend was deze sneaker bij ons gekend. En werd gemaakt op verschilldende zolen. Het merk Foempies® brengt de sneaker terug uit op één van de legendarische zolen van het BATA tijdperk. Foempies® zijn herkenbaar aan het 'F' logo en zijn authentieke klassieke rubberen zool.

De sneaker wordt nog steeds met de hand gemaakt en bestaat enkel uit natuurlijke producten zoals rubber en katoen.
Deze unieke buitenzolen, meestal herkenbaar in het rood, werden als het ware gesmolten op het katoen.
Dit procedé zorgde ervoor dat de sneaker robuuster is. Bij andere sneakers werd er gekozen voor een chemische lijmproduct die minder sterk zijn.

Het was en is nog steeds een volwaardig alternatief voor de All Stars. Het werd gedragen niet enkel aan voeten door de jeugd, maar ook in het hart. Het werd één van de symbolen onder de jeugdbewegingen en op festivals. Ook kreeg het zijn plek voor gebruik bij beroepsdoeleinden bv. (dakwerkers, elektriciens, ...)

Door alle voordelen is de Foempies® sneaker een gevestigde waarde geworden.
Sinds de jaren 50 kunnen we de eerste modellen terugvinden, en vandaag mogen we concluderen dat het terug in opmars is.

Unieke rubberen zolen

Dankzij de rubberen buitenzool in vergelijking met standaard PVC zolen zijn ze beter resistent tegen het slechte weer en slijtage. De buitenzool zal nooit breken in de winter

Mix van stijl en comfort

We verkopen géén geheimen, gewoon een authentieke kwalititieve sneaker.

Een eco-vriendelijke sneaker vervaardigd uit katoen met een uitneembare anti-schok binnenzool.
Deze binnenzool kan perfect vervangen worden door uw steunzool! Tot slot krijgt bij elke Foempie paar een extra paar katoen veters in een zwarte of witte kleur.