Een vintage sneaker sinds 1939 gemaakt uit natuurlijk rubber en PETA goedgekeurde materialen.

Buitenzolen van natuurlijk rubber

Buitenzolen van natuurlijk rubber

Onze buitenzool is gemaakt van natuurlijk rubber. Natuurlijk rubber of van bomen afgeleid rubber wordt als milieuvriendelijk beschouwd . Het oogsten en gebruiken van natuurlijk rubber heeft minder impact op het milieu. De rubberboom is een duurzaam gewas en helpt de wereldwijde koolstofbalans in de atmosfeer op peil te houden.

Van natuurlijk rubber wordt een melkwitte vloeistof gemaakt die latex wordt genoemd . Het wordt gevonden in bepaalde planten als je erin snijdt. Er zijn meer dan 200 planten in de wereld die latex kunnen produceren. De meest productieve plant is de Pará-rubberboom.

VFCS-gecertificeerde leveranciers & Fairtrade

Het produceren van natuurlijk rubber is een handmatig proces uitgevoerd door een eerlijke arbeid. Onze fabrikanten zijn zorgvuldig gekozen zodat er geen natuurlijke habitat en ecosystemen verloren gaan of zullen gaan.

Door het gebruik van het vulkanisatieproces wordt het natuurlijke rubber aan de bovenkant gesmolten. Er wordt bij dit proces geen gebruik gemaakt van lijm. Dit komt als een zegen voor mensen die allergisch zijn voor het gebruik van lijmen.

Natuurlijk rubber kan worden gerecycled. Het kan worden gerecycled tot vele andere producten, bijvoorbeeld banden. Wanneer de gerecyclede rubberproducten aan het einde van hun levensduur komen, kunnen ze weer worden gerecycled tot een nieuw product.

Ons natuurlijk rubber is afkomstig van VFCS-gecertificeerde leveranciers van natuurlijk rubber.

Voordelen van natuurlijk rubber voor het milieu en voor ons?

Het is een natuurlijk product, wat betekent dat er geen giftige chemicaliën of petroleum worden gebruikt. Sommige andere gerecyclede producten kunnen worden gerecycled uit giftige materialen. Dit is een natuurlijk product, geen lijmen, geen chemicaliën, geen gerecyclede PET-flessen, geen andere synthetische materialen.

Het materiaal is zacht , flexibel en ondersteunend . Geen gebruik van chemische weekmakers. Het is zeer duurzaam en heeft van nature anti-shock en ondersteunende eigenschappen. Allemaal eigenschappen die uitstekend zijn voor onze voeten en lichaamshouding.

Duurzaam materiaal . Wanneer een rubberboom het einde van zijn latexproductielevensduur bereikt (ongeveer 12 jaar), wordt deze vervangen door een nieuwe jonge boom.

Natuurlijk rubber is milieuvriendelijk omdat producten van natuurlijk rubber een minimale impact hebben op het milieu tijdens het oogsten, produceren en recyclen. De buitenzool is machine wasbaar . De sneakers zijn wasmachine vriendelijk op een zeer lage temperatuur en rotatiesnelheid.

Het kleine residu net boven de buitenzool laat zien hoe de zool op het bovenwerk is gesmolten . Het is ons handelsmerk van authenticiteit.