Een vintage sneaker sinds 1939 gemaakt uit natuurlijk rubber en PETA goedgekeurde materialen.

PETA goedgekeurde materialen

Gemaakt met natuurlijke materialen

Voor het gebruik van natuurlijke materialen geven wij de voorkeur aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals 100% biologisch katoen, hennep of jute. Op deze manier willen we schoenen produceren die ecologisch en kwalitatief zijn.

Het katoen dat we gebruiken is afkomstig van GOTS biologisch katoen gecertificeerd bovenwerk. PETA-goedgekeurde producten zijn uitermate belangrijk voor ons. (People for the Ethical Treatment of Animals vertaald "Mensen voor de ethische behandeling van dieren")

Waarom houden we van HENNEP?

  • Het is een van de meest milieuvriendelijke stoffen die er zijn.
  • Hennep is van nature resistent tegen insecten en ziekten. Dit betekent dat het geen gebruik van pesticiden of insecticiden vereist .
  • Het heeft weinig water nodig om te groeien. Hennep heeft een zeer sterke vezel die langer meegaat. Het veroudert goed, wat betekent dat hoe meer je het draagt, hoe zachter het zal worden.
  • Hennep is CO2-negatief en biologisch afbreekbaar .
  • Het is antibacterieel, schimmelwerend en anti-allergeen.
  • En werelds nummer één natuurlijke stof, die UV-bestendig is.

Waarom wij ook zo dol zijn op JUTE stoffen?

Jutevezels zijn ook 100% biologisch afbreekbaar en recycleerbaar . Het is de tweede belangrijkste vezel na katoen. Het heeft goede isolerende en antistatische eigenschappen.

De natuurlijke voordelen van jute zijn dat het zeer ademend en comfortabel is om te dragen

Het veroorzaakt geen irritatie van de huid, terwijl het materiaal zacht en sterk is.

Neem bijvoorbeeld jute tassen, ze zijn zacht en ze zijn erg duurzaam, ze gaan lang mee. Jute heeft een zeer lage CO2-voetafdruk.

En hoe zit het met FELT?


Een andere geweldige stof om mee te werken. FELT heeft een goede isolerende werking. Warm in de winter, koud in de zomer. Het is zelfregulerend.

Het is een zeer goed ademende materiaal.

Vilt is kleurvast en water-/vuilafstotend door de natuurlijke oliën die het bevat.